Confidenţialitate

„Riscăm să pierdem un mare capital de biodiversitatea de pe plajele sălbatice”, avertizează biologul Răzvan Popescu Mirceni în Misiunea Verde

Invitat de Mona Nicolici în Misiunea Verde, biologul Răzvan Popescu Mirceni trage un semnal de alarmă după ce zilele trecute reprezentanții Rezervației Biosferei Delta Dunării au dat avize pentru construirea de terase pe plajele sălbatice.

La Sulina, Sfântu Gheorghe, Gura Portiței, Vadu și Corbu, toate rezervații naturale, vor putea fi instalate terase din lemn sau stuf, unde se vor comercializa băutură și mâncare.

Biologul Răzvan Popescu Mirceni spune că astfel vor fi distruse specii de plante și animale unice în România, ceea ce va crea probleme pentru întreg ecosistemul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Decizia de a permite amplasarea de terase pe plajele sălbatice care aparțin Rezervației Biosferei Delta Dunării a venit după ce la Corbu a început deja construirea unui complex turistic de lux.

Proiectul este amplu și presupune ridicarea a 24 de corpuri colective de apartamente, cu regim de înălțime P plus 1, restaurant, SPA, drumuri și parcări.

Foto: Inquam Photos/Casian Mitu