Confidenţialitate

Risc crescut de inundații în 5 județe din regiunea Moldovei

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis, joi seara, o nouă avertizare cod portocaliu de inundații pe râuri din 5 județe din zona Moldovei.

Potrivit hidrologilor, ca urmare a precipitațiilor lichide înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE pe râurile mici din bazinul hidrografic: Bârlad – afluenții de dreapta aferenți sectorului aval S.H. Vaslui, judeţele Vaslui, Bacău, Iași, Vrancea și Galați.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice Bârlad – afluenții de dreapta aferenți sectorului aval S.H. Vaslui – amonte S.H. Bârlad, Tutova, Berheci – bazin superior.

Avertizarea este valabilă până vineri dimineața, la ora 6.00.

Joi seara, localitățile nemțene Bicaz, Bodești, Pângărați, Crăcăoani, Gârcina, Hangu, Alexandru cel Bun, Ghindăoani, Negrești și Dobreni s-au aflat sub cod roșu de ploi torențiale.