Ringo Starr, membru al legendarei trupe The Beatles, scoate la licitaţie prima copie numerotată a discului „The Beatles” din 1968

Fiecare copie a discului „The Beatles”, cunoscut şi sub numele de „White Album”, lansat în 1968, a primit un număr de serie imprimat pe coperta albumului, iar primele patru copii numerotate au fost primite de membrii formaţiei The Beatles.

Copia cu numărul 0000001, care se presupune că i-a aparţinut lui John Lennon, dar păstrată de Ringo Starr, va fi scoasă la o licitaţie organizată de casa Julien’s Auctions din Beverly Hills în perioada 3 – 5 decembrie.

Specialiştii estimează că prima copie imprimată a albumului “The Beatles” se va vinde cu aproximativ 60 de mii de dolari.

Copia cu numărul 0000005 a fost vândută la o licitaţie organizată în anul 2008 cu aproape 30 de mii de dolari.

„The Beatles”, supranumit „White Album”, este cel de-al nouălea album de studio al trupei britanice The Beatles, lansat pe 22 noiembrie 1968.

Apărut sub forma unui disc-dublu, albumul „White Album” are o copertă complet albă, lipsită de orice element de grafică sau text, cu excepţia numelui trupei, într-un contrast evident cu spectaculoasa copertă a precedentului album de studio al formaţiei, „Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band”.

„White Album”, care conţine 30 de piese, este considerat unul dintre cele mai bune materiale discografice din toate timpurile şi a ajuns pe primul loc atât în topul britanic, cât şi în cel american.

white album no 1

Foto: Auctions/Rex Shutterstock