Confidenţialitate

Ridicarea vizelor pentru pentru românii care vor să călătorească în Canada se va face în două etape

Ridicarea vizelor pentru pentru românii care vor să călătorească în Canada se va face în două etape, anunță Guvernul: parțial, de la 1 mai 2017 și total de la 1 decembrie anul viitor.
Într-un comunicat, premierul Dacian Cioloş afirmă că semnarea acordului CETA este “un moment important” atât pentru cetăţeni, cât şi pentru oamenii de afaceri.

În perioada de până la momentul eliminării depline a regimului de vize, Canada va introduce o ridicare parţială a vizelor pentru cetăţenii români eligibili care călătoresc în această ţară. Astfel, la 1 mai 2017, cetăţenii români care au deţinut o viză canadiană temporară în ultimii 10 ani sau care deţin, în prezent, o viză validă valabilă pentru Statele Unite vor putea să viziteze sau să tranziteze Canada pe baza unei autorizaţii electronice de călătorie în loc de viză.

Potrivit premierului Dacian Cioloș, ”este un moment important pentru România, nu doar pentru că se deschide accesul românilor la beneficiile Tratatului comercial între Uniunea Europeană şi Canada, dar şi pentru că se elimină ultima discriminare existentă pentru cetăţenii români faţă de ceilalţi europeni în privința circulaţiei fără bariere pe teritoriul Canadei”.