Confidenţialitate

Rezultate BAC 2022. Cîmpeanu explică de ce au existat diferențe de notare de până la 7 puncte: „Erori materiale, de transcriere” | AUDIO

Peste 90 mii de liceeni au reușit să promoveze examenul de Bacalaureat, iar după contestații rata de promovare a crescut la peste 75%, a precizat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. La fel ca în cazul evaluării naționale, au existat foarte multe lucrări – 120 la număr – cu diferențe mai mari de două puncte la notare.

În unele situații, au fost și diferențe de 6-7 puncte, a precizat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu: „Au existat erori materiale, de transcriere în și din borderou”

„Din cele 120 avem 109 lucrări cu diferențe între 2 și 3 puncte. 7 lucrări cu diferență între 3 și 4 puncte. Și avem câte două lucrări cu diferențe între 4 și 5 puncte, respectiv între 5 și 6 puncte. Ultimele 4 lucrări menționate sunt erori materiale. A fost transcris din 9.80 în 2.80, spre exemplu. Sunt erori materiale, de transcriere în și din borderou. Sunt diferențe care provin din erori de interpretare, mai ales la disciplinele Limba Română și Istorie și sunt diferențe cărora nu le găsesc niciun fel de explicație. Am menționat deja cazul diferențelor pentru punctajul la itemii de tip grilă”, a explicat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Promovabilitate de 100% pentru 74 de licee din 1400

Din aproape 1400 de licee, 74 au avut promovabilitate de 100%, dar au existat și 42 de licee în care niciun elev nu a luat examenul de Bacalaureat, a mai spus ministrul Educației.

Foto: Inquam Photos / Liviu Chirica

Citește și: Bacalaureat: Absolvenții de liceu care au contestat notele își află, vineri, rezultatele finale