Confidenţialitate

Rezilierea contractului cu Romprest, pe masa ședinței CL Sector 1 de vineri

Consiliul Local al Sectorului 1 a fost convocat vineri, de la ora 12.00, într-o ședință pe tema rezilierii contractului cu firma de salubrizare Romprest.

”Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a convocat pentru vineri, 23 iulie, ora 12.00, o şedinţă de îndată a Consiliului Local pentru a se discuta rezilierea contractului de delegare a gestiunii serviciului de salubrizare încheiat cu Compania Romprest Service SA. Pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare se află un singur proiect de hotărâre de consiliu local: privind mandatarea Primarului Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti în vederea promovării unei acţiuni având ca obiect rezilierea Contractului de delegare a gestiunii prestării serviciilor de salubritate pe raza administrativ – teritorială a Sectorului 1”, a anunţat, joi seară, Primăria Sectorului 1.

Instituția condusă de Clotilde Armand denunță că firma ”a întrerupt nejustificat activitatea de colectare a deşeurilor” în următoarele perioade:

  • 27 noiembrie- 25 decembrie 2020, când a fost întreruptă în mai multe episoade activitatea de colectare a deşeurilor din surse necontrolate
  • 31 mai – 18 iunie, când a fost întreruptă activitatea de colectare a tuturor catergoriilor de deşeuri
  • 27 iunie- prezent, când a fost întreruptă activitatea de colectare a deşeurilor municipal stradale.

”Începând cu data de 27 iunie 2021, s-a constatat (…) că serviciul de salubrizare asigurat de compania Romprest Service SA nu mai funcţionează pe raza Sectorului 1 (…) Conform estimărilor, la data de 21 iulie 2021, la nivelul Sectorului 1 s-au acumulat aproximativ 2.691 tone de deşeuri generate de populaţie, instituţii publice şi agenţi economici. În contextul descris mai sus, operatorul delegat şi-a încălcat în mod grav şi repetat obligaţiile contractuale. Neexecutarea obligaţiilor esenţiale asumate de operator a fost constatată de Poliţia Locală- Direcţia Control Urban- Compartiment Protecţia Mediului care a emis în perioada 1 iunie- 19 iulie 2021 un număr de 25 de procese verbale de contravenţie, aplicând amenzi totale de 145.000 lei”, adaugă Primăria S1.

Primăria a publicat, joi, un raport al inspectorilor Ministerului Finanțelor, document care “constată prejudiciul de 243 de milioane lei din contractul cu Romprest”.

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al Sectorului 1 a cerut Prefecturii Capitalei, miercuri seară,  să declare starea de alertă pe o perioadă de 30 de zile, invocând criza prelungită a gunoaielor.

Prefectul Alin Stoica ar urma să ofere, vineri, un răspuns.

O solicitare formulată anterior a fost respinsă.