Rezidențiat la UMF „Carol Davila” București – s-au înscris 1.875 de candidați

Absolvenții de la medicină vor susține weekendul acesta examenul de rezidențiat. La Universitatea de Medicină și Farmacie din București s-au înscris aproape 1.900 de candidați care se vor bate pentru 958 de locuri în domeniile medicină generală, farmacie și medicină dentară. Ca în fiecare an, examenul va dura 4 ore.

 

Potrivit unui comunicat de presă al UMF București, din totalul celor 1.875 de candidați, 1.520 s-au înscris la medicină, 211 la medicină dentară și 144 la farmacie. În centrul universitar din București s-au scos la concurs 109 locuri și 165 de posturi pentru medicină, 44 de locuri la medicină dentară, 26 de locuri și 14 posturi la farmacie. Examenul se va desfășura sub formă de test-grilă, cu 200 de întrebări, pe o durată de 4 ore. Vor fi considerați promovați candidații care vor obține 60% din punctajul maxim pe care va reuși un candidat să-l obțină în urma examenului.  Ocuparea locurilor și posturilor se va face apoi în ordinea punctajului de promovare obținut pe fiecare centru universitar, în limita disponibilității.

La nivel național, concursul de rezidențiat se va desfășura, la fel ca în anii anteriori, descentralizat, în șase centre universitare din București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Tg. Mureș și Timișoara.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS