Confidenţialitate

„Revolta”, primul spectacol de balet inspirat după evenimentele din 1989, pus în scenă la Timișoara – GALERIE FOTO

La exact 30 de ani după Revoluția Română, Regal de Balet a venit la Timișoara cu o reprezentație specială a primului spectacol de balet inspirat după evenimentele din 1989, numit „Revolta”. Spectacolul în două acte,  semnat de coregrafii Vanda Ștefănescu și Gigi Căciuleanu, i-a avut printre protagoniști pe actorii Maia Morgenstern și Ion Caramitru.

Apa caldă, căldura și curentul electric raționalizate, cartela de pâine, programul TV de 2 ore, imposibilitatea de a călători – acestea au fost câteva din realitățile României de acum 30 de ani. Pentru prima dată, trăirile și luptele interioare ale românilor au fost transpuse în pași de dans, în primul spectacol de balet neoclasic și contemporan – „Revolta”.

Acum 30 de ani, pe 16 decembrie 1989, la Timișoara, s-a strigat „Libertate!” și „Vrem o țară liberă!”, după mulți ani de opresiuni. A fost prima scânteie, care a provocat, după mai multe zile de luptă, căderea comunismului în România.

La exact 30 de ani după Revoluția Română, Regal de Balet a pus în scenă ”Revolta” la Opera Națională Română din Timișoara. Un spectacol complex surprins în imagini de Vitalie Brega: