Prima pagină, 29 aprilie 2015

Păcăleala din sănătate, titrează Evenimentul zilei. Pacienţii plătesc aşa-zise analize gratuite. Pare să fie soluţia găsită de mai marii din Sănătate pentru lipsa de fonduri din sistem. Totodată, producătorilor le vor fi decontate doar tratamentele care dau rezultate.

Cu 50 de lei şpagă, aproape oricine poate obţine permis de port-armă în România, notează Jurnalul naţional. Un reporter incognito relatează cum a fost declarat apt la o policlinică de stat, deşi s-a străduit să pice testarea. O verificare de acest fel este, în multe cazuri, începutul unei tragedii.

Adevărul dezvăluie că România comunistă nu a vândut doar etnici germani şi evrei, ci şi români get-beget. Desecretizarea arhivelor a adus informaţii importante pe această temă. Operaţiunea secretă denumită “Peregrinii” s-a desfăşurat între 1970 şi 1973 şi a adus regimului ceauşit peste 6 milioane de dolari în schimbul libertăţii unor români.

România liberă scrie despre drumul imporsibil al turiştilor spre Maramureş. Atunci când nu eşti obligat să stai o zi şi o noapte pe drum, legăturile între două mijloace de transport care să te ducă mai repede la destinaţie nu sunt sincronizate. Instituţii precum Tarom, CFR sau Autoritatea Naţională pentru Turism nu s-au coordonat deloc, astfel încât să uşureze drumul spre mirifica zonă din România.

Ziarul Financiar publică bilanţul Ministerului Transporturilor. CFR-urile au trecut pe profit, dar Tarom rămâne “gaura neagră”. Companiile din subordinea lui Ioan Rus au înregistrat profituri cumulate de 650 de milioane de lei. 2013 se încheiase cu un minus de 460 de milioane de lei.

Meciul meciurilor, titlul mare de pe prima pagină a Gazetei sporturilor. Confruntarea fotbalistică dintre Steaua şi ASA Târgu Mureş se dispută, în această seară, de la 21 şi 30 de minute, pe Arena Naţională. Derby-ul poate decide campioana Ligii Întâi.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS