Prima pagină, 27 aprilie 2015

Mită “a la Cluj”, titlul mare de pe prima pagină a Evenimentului zilei. Potrivit publicaţiei, soţia senatorului Alexandru Cordoş este acuzată că a vândut subiectele unui concurs de angajare la Morgă.

Uniunea scriitorilor puşcăriaşi, titrează Adevărul. Numărul deţinuţilor care publică lucrări ştiinţifice sau cărţi în închisorile din România a crescut semnificativ. Zeci de volume ies de sub tipar, având ca autori baroni locali, afacerişti, oameni din fotbal, în general vedete care au ajuns recent în spatele gratiilor.

Hotelierii de la malul mării îşi aşteaptă turiştii cu plaje în şantier, mai scrie ziarul Adevărul. Lucrările de reabilitare nu s-au încheiat. Se estimează că în minivacanţa de 1 mai, peste 35.000 de persoane vor lua cu asalt litoralul românesc.

Jurnalul naţional anunţă, pe prima sa pagină, Bunavestire pentru datornici. Parlamentarii s-au pus de acord asupra proiectului de lege privind insolvenţa personală. Săptămâna aceasta, deputaţii jurişti ar urma să trimită documentul în plen pentru a fi adoptat la începutul lunii viitoare. O nouă criză a francului elveţian este aşteptată.

România este fără leac în lupta împotriva tristeţii, adaugă Jurnalul naţional. Depresia generează pierderi de un miliard şi jumătate de euro pe an.

Potrivit unei analize a Ziarului Fnanciar, o companie din România trăieşte în medie 9 ani, 9 luni şi 22 de zile. Economia a înregistrat 2,6 milioane de tentative de afaceri din decembrie 1990. Doar 20 de firme înregistrate atunci mai există şi acum.

Tot din Ziarul Financiar aflăm că cel mai mare producător local de verighete şi-a dublat businessul în perioada de criză. Compania ieşeană, ale cărei baze au fost puse în 1996 de antreprenorul Aurel Mânzăţeanu, a ajuns la afaceri de 10 milioane de lei, dublu faţă de 2009.

Gazeta sporturilor observă o situaţie comică la Steaua. O etapă face patronul echipa, o etapă o face tehnicianul. La meciul cu Oţelul, finanţatorul George Becali a ordonat: Tamaş şi Latolvlevici să fie titulari. Steaua a pierdut atunci jenant, aşa că antrenorul Gâlcă a primit mână  liberă la Cluj, iar Steaua a învins 3-0.

În fiecare dimineaţă, la Primele Ştiri, Andrei Paleu şi Florin Badea răsfoiesc ziarele la 5.30 şi 6.30

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS