Revista presei, 24 aprilie

„Academia” unui temut interlop era spaima Europei, titrează România liberă. Oamenii lui Adrian Botez au obţinut peste 10 milioane de euro din jafuri şi tâlhării. Procurorii DIICOT au săltat, ieri, peste 20 de membri ai organizaţiei „Academia Infractorilor din România“, căutaţi de mai mulţi ani. Magazinele preferate erau cele de ceasuri de lux și bijuterii. Un jaf dura cel mult 60 de secunde.

Cotidianul Puterea dezvăluie că vicepremierul Gabriel Oprea riscă un dosar penal întrucât a profitat de un fost partener de afaceri din anii ‘90, ajuns în închisoare, căruia i-a preluat firma şi i-a vândut bunurile. Bărbatul respectiv a făcut plângere la Direcţia Anticorupţie, acuzându-l pe ministru de înşelăciune, abuz de încredere şi fals.

Fiscalizarea bacşişului va fi o misiune imposibilă, crede ziarul Adevărul. Comercianţii şi prestatorii de servicii spun că aplicarea ordonanţei de guvern va fi împiedicată de costurile prea mari de implementare şi de lipsa tehnologiei necesare contabilizării separate. Unii se gândesc chiar să nu mai primească bonusuri de la clienţi până la clarificarea procedurilor.

Ziarul Financiar publică o explicaţie statistică pentru şomajul scăzut din România. Anul trecut, 380.000 de persoane îşi doreau să aibă un loc de muncă, dar nu făceau niciun efort pentru a-şi găsi o slujbă sau nu doreau să înceapă programul de lucru în viitorul apropiat. Un indicator care a fost comunicat, ieri, pentru prima dată, de către reprezentanţii Institutului Naţional de Statistică.

# Părinţii-cloşcă ameninţă viitorul propriilor copii, potrivit Jurnalului naţional. Odraslele protejate excesiv riscă o întârziere a procesului de dezvoltare psihică, atrag atenţia psihologii. Fuga de acasă este efectul advers al supra-protectivităţii.

# Duelul trofeelor, titrează Gazeta sporturilor. Tilul campionatului va fi decis de jucătorii cu cele mai multe cupe din Liga Întâi. Componenţiilotului Stelei au împreună 55 de trofee câştigate, în timp ce jucătorii ASA Târgu Mureş adună abia 27.