Confidenţialitate

Revista presei, 25 mai

Adevărul analizează culisele unei bătălii dure pentru schimbarea României. Publicaţia explică de unde a pornit lupta anticorupţie şi către ce etapă se îndreaptă România după valul de arestări şi condamnări din ultimii ani. Un fenomen în urma căruia unii dintre cei mai puternici oameni ai ţării au ajuns în cătuşe.

Evenimentul Zilei notează că PNL și-a actualizat programul de guvernare, lansat la 28 februarie, și a prezentat un document cu 50% mai voluminos. Proiectele specifice unei ideologii liberale lipsesc în mare măsură: privatizările, de exemplu, sunt evitate și se promite în schimb eficientizarea companiilor de stat.

Potrivit Jurnalului naţional, anul acesta n-au mai fost cozi interminabile la grădiniţe. În premieră, în peste jumătate din judeţele ţării înscrierile se fac online. Oferta unităţilor de stat este completată de cele private, unde taxele pot depăşi chiar şi 18.000 de euro.

Ziarul Financiar observă că doar 4 bănci mai oferă dobânzi de peste 3% la depozite. Trendul bonificaţiilor a fost, în ultima perioadă, descendent. Un deponent care plasează 10.000 de lei va primi, la scadenţa de un an, după reţinerea impozitului de 16%, o dobândă de cel mult 285,6 lei.

Steaua este aproape campioană, notează Gazeta sporturilor. Roş-albaştrii i-au bătut, cu 2-0 pe botoşăneni, în vreme ce rivalii târgumureşeni la titlu au pierdut meciul cu giurgiuvenii de la Astra, 1-3.