Confidenţialitate

Revista Charlie Hebdo a publicat o caricatură cu tente rasiste, în care apar Regina Elisabeta a II-a și Meghan Markle

Revista satirică franceză Charlie Hebdo publică o nouă caricatură controversată, cu tente rasiste. De data aceasta, publicația a ironizat scandalul de la Casa Regală britanică, după interviul ducilor de Sussex la emisiunea lui Oprah, publicat acum o săptămână.

Caricatura a stârnit cotroverse pentru modul în care a fost ironizat scandalul momentului în Marea Britanie. Regina Elisabeta a II-a și Meghan Markle apar într-o caricatură controversată, în care aceasta din urmă este țintuită sub genunchiul suveranei.

Se face astfel trimitere la cazul lui George Floyd, afro-americanul care a murit asfixiat de un polițist, în vara anului trecut.

Tragedia a dat naștere unei ample mișcări, Black Lives Matter, care a organizat proteste militând împotriva brutalității poliției și a rasismului sistemic.

Pe coperta revistei satirice apar ultimele cuvinte ale lui Floyd, „Nu pot să respir”, ca răspuns la întrebarea de ce a părăsit ducesa de Sussex palatul regal.

Caricatura a stârnit controverse la Londra, unde asociațiile antirasism susțin că este greșită asocierea ducesei de Sussex, Meghan Markle care este metisă.

Amintim, în interviul acordat lui Oprah, Meghan Markle a spus că un membru al Casei Regale s-ar fi întrebat „cât de închisă ar urma să fie pielea” fiului lor, Archie.

Foto: Captură charliehebdo.fr