Confidenţialitate

Revine scandalul plajelor din Mamaia, largite anul trecut. Nu vor putea fi închiriate nici în acest an

Reînvie scandalul plajelor din Mamaia, largite anul trecut prin fonduri europene, care a nemulțumit atât pe operatorii economici cât și pe turiști. Deși au promis că noile porțiuni de nisip vor putea fi închiriate in acest sezon estival, autoritățile spun acum că este practic imposibil. Operatorii de plaje cer schimbarea urgentă a legii.

Aceștia nu au nici anul acesta voie să pună beach baruri și șezlonguri pe cele peste 50 de hectare de plaje noi. Turiștii care și-au cumpărat deja vacanțe vor fi din nou nevoiți să care bagaje cale de 150 metri până lângă mare. Corina Martin este șefa unei agenții de turism de pe litoral:

„Stațiunea Mamaia pierde anul acesta și mai  mulți turiști pentru că anul acesta se vor vedea repercursiunile experiențelor nefaste trăite de turiștii din Mamaia in anul care a trecut”.

Pentru ca plajele noi să fie închiriate era nevoie de intabularea și cadastrarea lor. Apele Române Dobrogea Litoral a rezolvat aceste cerințe, dar nu e suficient, spune directorul instituției Paul Cononov:

„Legislația actuală nu ne permite să atribuim intr-o formă sau alta aceste sectoare de plajă vreunui operator economic. Dar este posibil să găsim soluții pentru folosira acestor plaje”.

Soluția este la Ministerul Mediului care, prin ministrul Tanczos Barna, a anunțat de altfel incă de anul trecut că va fi nevoie de un nou Plan Urbanistic Zonal pentru amenajarea unei plaje moderne de secolul XXI. Este însa un proiect de durată. Ultima speranță a operatorilor de plajă este o ordonanță de urgență prin care să se acorde  o derogare măcar pentru acest sezon estival.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.