Confidenţialitate

Reuters: Ucraina a testat importul de energie electrică din România | AUDIO

Ucraina testează importul de electricitate din Europa, inclusiv din România. Ar fi făcut deja un import de probă din România, scrie agenția de presă Reuters. Pe de altă parte, oficialii ucraineni confirmă doar un test de import de energie din Slovacia.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ucraina se confruntă cu un deficit considerabil de electricitate, mai ales după atacurile sistematice din partea Rusiei asupra infrastructurii energetice ucrainene, lucru ce a dus la pene masive de curent.

Acum, compania ucraineană de tranzacționare a energiei spune că sistemul de energie al Ucrainei poate fi stabilizat prin importuri din Europa, inclusiv din România.

Directorul general al companiei, Vitali Butenko, citat de site-ul Ukraine Business News, spune că plănuiește un import de probă din țara noastră, după un altul care din Slovacia.

Pe de altă parte, agenția de presă Reuters relatează că un import de probă din România, de un megawatt, a avut deja loc.

Testele sunt necesare pentru a asigura capacitatea tehnică a sistemului energetic de a găzdui importurile în caz de nevoie.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Arad: Prețul lemnelor de foc, aproape dublu față de cel plafonat de stat. Nici așa nu se face profit, spun comercianții