Reuniune NATO la Bruxelles: Se stabileste unde vor fi amplasate cele 6 centre de comandament / Romania – intre tarile gazda (AUDIO)

Miniștrii Apărării din NATO stabilesc astăzi la Bruxelles suplimentarea numărului militarilor care vor face parte din forța de reacția rapidă a Alianței Nord Atlantice.

În reuniunea de la Bruxelles de astăzi, NATO stabilește detaliile amplasării unor noi centre de comandă în șase țări aliate din Est.

Printre ele se află și România, care ar putea găzdui două comandamente.

Măsurile anunțate de Alianță fac parte din noua strategie de apărare a NATO, elaborată după invadarea peninsulei Crimea de către Rusia.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anunțat în această dimineață că Alianța se pregătește să dubleze numărul forțelor militare care pot interveni în orice moment în caz de atac.

În această dimineață, la sediul NATO a avut loc și reauniunea grupului de planificare nucleară dar și Comisia Nato -Georgia.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg a explicat că, la reuniunea de astăzi, aliații vor discuta despre implementarea planului de întărire a apărării Georgiei.