Confidenţialitate

Reuniune între membrii seniori ai familiei regale britanice

Mâine, membrii familiei regale se întâlnesc la reședința Sandringham. Este prima înâlnire la care iau parte membrii seniori au familiei după anunțul făcut de ducii de Sussex, de a renunța la statutul lor.
Regina Elizabeta a II-a, prințul Charles, prințul William și Prințul Harry vor participa la discuții. Întâlnirea va avea loc la reședința Sandrigham, unde, în mod tradițional, regina se retrage pentru sărbătorile de iarnă și rămâne acolo până pe 6 februarie, dată la care tatăl reginei a murit.
La discuțiile de mâine va lua parte și ducesa de Sussex, dar prin telefon din Canada, unde se află în prezent.
Prințul Harry și soția lui, Meghan, au anunțat că renunță la statutul de membri seniori ai Familiei regale, ceea ce presa a numit fenomenul Megxit. Cei doi și-au justificat alegerea prin faptul că vor să muncească pentru a deveni independenţi din punct de vedere financiar, precizând că intenționează să-și petreacă o mare parte din timp în America de Nord.
Casa Regală britanică nu a mai trăit o astfel de experință până acum, ca un membru senior să vrea să renunțe la statutul său, fără să fie vorba de un divorț sau de un scandal care să ducă la pierderea drepturilor regale.
Presa londoneză scrie că în timp ce Meghan este deja în Canada, prințul Harry va rămâne în Marea Britanie până când un plan este pus la punct, iar în cazul unei plecări nu ar mai fi prevăzută și o dată de întoarcere. O următoare apariție publică ar fi programată joi pentru Cupa Mondială a Ligii de Rugby, la palatul Buckingham.