Retrospectivă TIFF, la Bucureşti

O selecţie de 20 de filme va fi prezentată în cadrul retrospectivei Festivalului Internaţional de Film “Transilvania” (TIFF) la Bucureşti, între 15 şi 19 iunie, la Cinema “Elvira Popescu”.

Publicul va putea urmări două dintre lungmetrajele distinse, la ediţia de anul acesta, cu cele mai importante premii la festivalul de la Cluj-Napoca: “Vrăbii” (“Sparrows”), în regia lui Runar Runarsson, câştigătorul Premiului special al juriului, şi “Un loc la umbră” (“De l’ombre il y a”), pentru care actorul David D’Ingeo a fost recompensat cu Premiul pentru cea mai bună interpretare.

La Bucureşti, vor rula două dintre filmele regizorului japonez Sion Sono, descoperit cu entuziasm de publicul TIFF, anume “Suicide Club” (2001), care prezintă valul de sinucideri din Japonia şi duce la extrem ideea societăţii moderne eşuate, şi “The Virgin Psychics” (2015), o comedie trăsnită, care abundă în aluzii sexuale şi în care adolescenţii deţin puteri telepatice.

Retrospectiva include şi proiecţia-maraton de aproape cinci ore a seriei originale “The Accursed”, de Hagai Levi, dar şi documentarul “Ingrid Bergman: In Her Own Words”, construit din înregistrări filmate de actriţă cu o cameră de 16 mm, fragmente de jurnal, scrisori şi imagini de arhivă.

Din programul EducaTIFF, dedicat elevilor, pot fi văzute, în retrospectivă, filmele “Blanka”, “Secret Society of Souptown” şi “In Your Dreams!”.

Biletele pentru retrospectivă pot fi achiziţionate online.

Festivalul Internaţional de Film “Transilvania” s-a desfăşurat la Cluj-Napoca, între 27 mai şi 5 iunie.