Retinerea lui Mircea Basescu in presa straina

De la Associated Press şi France Presse până la Fox News sau Miami Herald, presa străină menţionează că Traian Băsescu se delimitează de toate implicaţiile într-un presupus caz de trafic de influenţă care îl vizează pe fratele său.

Deutsche Welle precizează încă din titlu că preşedintele Traian Băsescu este supus presiunii demisiei, iar agenţiile France Presse şi Associated Press scriu la unison că preşedintele român a fost nevoit să dea explicaţii publice după ce numele fratelui său a apărut într-un dosar de trafic de influenţă.

Peste Ocean, Fox News publică un articol intitulat ‘Președintele român se dezice de ilegalități, după ce fratele său a fost filmat discutând despre o posibilă mită”.

Cazul a ajuns şi în presa din Canada. ‘Preşedintele a spus că regretă că fratele său s-a pus singur într-o situaţie pentru care va fi nevoit să dea explicaţii. În plus, susţine că dacă ar fi să aleagă, va alege să consolideze justiţia şi nu va da curs instinctului natural de a veni în apărarea fratelui său’, scrie globalpost.com.

Reuters, care relatează despre scandalul în care este implicat fratele președintelui, scrie că România este depășită doar de Grecia și Bulgaria în materie de corupție.