Retinere in dosarul cumnatului lui Victor Ponta

Fostul consilier judeţean Mihai Coman a fost reţinut, după audieri de peste 8 ore la sediul DNA, într-un dosar privind fraudarea de fonduri europene, în care este vizat şi Iulian Herţanu, cumnatul lui Victor Ponta.

Cumnatul premierului se află în continuare în sediul DNA Ploieşti, unde este audiat. Iulian Herţanu e bănuit că a furat bani europeni – omul de afaceri e cercetat de DNA într-un dosar referitor la proiectul de canalizare a orașului Comarnic. Au fost puse sub control judiciar două notabilități locale din Prahova: președintele Consiliului Județean, Mircea Cosma, și fiul său, deputatul Vlad Cosma. Aceeași măsură s-a aplicat în cazul deputatului Sebastian Ghiță, considerat un apropiat al premierului. Procurorii l-au anunțat că este urmărit penal.

In acest dosar anchetatorii suspectează că s-ar fi deturnat aproximativ 54 la sută din fondurile dintr-un proiect european, banii fiind însuşiţi în interes propriu. De asemenea, în cauză sunt suspiciuni şi cu privire la comiterea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, printre care şi fapte de evaziune fiscală. Prejudiciul produs ar fi fost estimat la 7,8 milioane de lei, la care s-ar adăuga un prejudiciu de 2,5 milioane de lei, din evaziune fiscală.