Confidenţialitate

Rețele de socializare cu acordul părinților într-un stat american. Măsura va intra în vigoare peste un an | AUDIO

Statul american Utah le impune rețelelor de socializare să obțină acordul părinților înainte de a permite minorilor accesul pe platformele lor. Măsura, care va intra în vigoare peste un an, vine ca reacţie la îngrijorările legate de dependenţa tot mai mare a tinerilor de reţelele de socializare, de hărţuirea online şi de colectarea datelor personale ale copiilor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Refuzăm de acum înainte să le permitem platformelor deţinute de reţelele de socializare să continue să afecteze sănătatea mintală a tinerilor noştri”, a scris pe Twitter Spencer Cox, guvernatorul statului american Utah.

El a promulgat joi două legi care obligă aplicații precum Facebook, Instagram sau TikTok să nu permită accesul minorilor fără acordul părinților.

Aceștia ar urma să poată monitoriza toată activitatea de pe conturile copiilor. De asemenea este interzisă utilizarea algoritmilor care ar putea determina minorii să dezvolte o „dependență” față de aceste platforme.

Reprezentanţii industriei tehnologiei şi cei ai asociaţiilor care militează pentru drepturi civice au considerat că astfel de măsuri ar putea restrânge accesul adolescenţilor proveniţi din medii marginalizate la resursele online, periclitând totodată libertatea de exprimare.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: California: Companiile de social media vor trebui să prezinte politicile de confidențialitate într-un limbaj pe înțelesul copiilor