Confidenţialitate

Restricții pentru camioane în Ungaria

Ungaria impune în weekend și în zilele de sărbători legale restricții de circulație pentru camioane.

Măsura va intra în vigoare sâmbătă, 25 martie 2023, de la ora 23 și face parte dintr-o campanie ‘stop-camion’ a țării vecine.

Traficul vehiculelor mai grele de 7,5 tone va fi interzis în Ungaria de sâmbătă, de la ora 23:00, până duminică la ora 23:00, ora României.

Este o măsură luată începând de luna aceasta de autorităţile de la Budapesta, măsură care se va aplica în fiecare weekend şi în zilele de sărbători legale.

Sunt exceptate de la această restricție transporturile de mărfuri periculoase, animale vii, produse alimentare perisabile, ori supuse unui anumit regim de temperatură.

În această perioadă, șoferii camioanelor vor avea obligația să staționeze în parcările special amenajate până la încheierea restricției de circulație pe drumurile publice din Ungaria.

Poliţiştii de frontieră recomandă şoferilor ca la ridicarea restricţiilor, să folosească toate punctele vamale cu Ungaria, pentru a nu aglomera traficul. De asemenea, este recomandată consultarea aplicaţiei specializate de trafic la vămi, disponibilă pe siteul poliţiadefrontieră.ro.