Confidenţialitate

Restaurantele ar putea rămâne deschise, indiferent de rata de incidență, dar cu anumite condiții

Autorităţile discută mai multe variante potrivit cărora restaurantele ar putea să rămână deschise indiferent de rata de incidenţă din localitatea unde funcţionează. Ele ar trebui să îndeplinescă anumite condiţii, după cum spune medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare.

”Dacă un număr mai mare de angajați vor fi vaccinați, atunci riscul de îmbolnăvire spre angajați se reduce semnificativ și, de asemenea, cei care se prezintă pentru acele servicii sunt într-un procent mare de vaccinați, fie au dovada că au trecut prin această infecție sau au un test negativ, atunci evident că se pot deschide aceste servicii la un număr mai mare, un procent mai mare de persoane, indiferent de rata de incidență din localitatea sau județul respectiv. Dar, repet, sunt chestiuni tehnice care pot fi discutate cu experții”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Valeriu Gheorghiţă spune că nu se ia în calcul posibilitatea ca şi clienţii restaurantelor, de exemplu, să prezinte dovada că sunt vaccinaţi.

”În momentul de față nu s-a luat în calcul acest lucru, importantă este siguranța oamenilor care se prezintă pentru servicii, indiferent de natura lui”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.