Restaurant Hello Kitty, deschis la Shanghai – VIDEO

Primul restaurant din China continentală care se inspiră din universul personajului Hello Kitty a fost deschis de curând la Shanghai şi oferă clienţilor o gamă diversă de preparate culinare, ale căror forme imită designul celebrului personaj animat, informează Reuters.

Inaugurarea restaurantului Hello Kitty Bistro Bianco din Shanghai a avut loc după ce un restaurant Hello Kitty a fost deja inaugurat în Hong Kong, în 2015, iar un parc tematic Hello Kitty a fost deschis, tot anul trecut, în provincia Zhejiang.

”Imediat după ce am intrat în acest restaurant mi-am zis că totul e foarte drăguţ, de la decoraţiuni şi până la mâncare, totul are marca Hello Kitty”, a declarat una dintre cliente, Liu Jiaqui, în vârstă de 25 de ani.

”Totul e foarte drăguţ aici. Gustul mâncării e OK, dar, atunci când o mănânci, e dificil, pentru că îţi vine greu să ucizi aceste preparate, deoarece ele sunt atât de drăguţe”, a adăugat ea.

Restaurantul Hello Kitty Bistro Bianco a fost deschis iniţial la sfârşitul lunii ianuarie, pentru ”o perioadă de probă”.

Hello Kitty este un personaj fictiv produs de compania japoneză Sanrio. Acest personaj a fost creat de Yuko Shimizu, iar în prezent este proiectat de Yuko Yamaguchi. Hello Kitty reprezintă o pisicuţă albă, japoneză, care zâmbeşte şi poartă mereu o fundiţă roşie.

Hello Kitty a apărut pentru prima dată pe o pungă, în Japonia, în anul 1974, iar mai târziu, în 1976, a ajuns şi în Statele Unite. De-a lungul anilor, Hello Kitty a ajuns un element reprezentativ pentru cultura populară japoneză populară, iar compania Sanrio a transformat-o într-un fenomen de marketing la nivel global, care generează venituri de 5 miliarde de dolari în fiecare an.

Piaţa Hello Kitty vizează fetele, preadolescentele, femeile şi, mai nou, include şi o o gamă de produse dedicată adulţilor. Pisicuţa Hello Kitty apare într-o gamă variată de produse, de la rechizite şcolare la produse cosmetice şi articole vestimentare. De asemenea, Hello Kitty apare şi în mai multe seriale de televiziune şi este personajul principal al parcurilor de distracţii nipone Sanrio Harmonyland şi Sanrio Puroland.