Reședința din Londra a fostului premier libanez Rafiq Hariri a fost scoasă la vânzare

Prețul cerut: nu mai puțin de 374 milioane de euro. În aceste condiții, analiștii se așteaptă ca aceasta să fie cea mai mare tranzacție pentru o casă din istoria Marii Britanii.

Proprietatea, cu vedere spre Hyde Park, este oferită unei liste selecte de clienţi bogaţi la preţul de pornire de 300 de milioane de lire sterline, afirmă surse citate de Financial Times.

Suma este de peste două ori mai mare decât precedentul record, de 140 de milioane de lire sterline.

Proprietatea a fost deţinută de Hariri până la asasinarea sa în 2005. După moartea lui, casa a fost oferită cadou prinţului moştenitor la tronul Arabiei Saudite, Sultan bin Abdulaziz, care a stăpânit-o până în octombrie.

Casa fostului premier libanez are 45 de dormitoare, 7 etaje şi acoperă o suprafaţă de peste 5.500 de metri pătraţi, fiind puțin mai mică decât un teren de fotbal din Premier League.

Reşedinţa dispune de o piscină de dimensiuni mari, o bucătărie imensă, mai multe lifturi şi o parcare subterană. Amenajările interioare ar include, potrivit zvonurilor, foiţă de aur în valoare de mai multe milioane de lire sterline, în timp ce feresterele casei, dintre care 68 au vedere la parc, ar fi rezistente la gloanţe.