Republica Moldova: Sistemul Comisiei Electorale, atacat de hackeri

Mai multe încercări de a bloca sistemul informaţional al Comisiei Electorale Centrale de la Chişinău prin atacuri cibernetice au fost înregistrate, duminică, în ziua alegerilor parlamentare din Republica Moldova, relatează portalul Deschide.md, citat de Agerpres.

Şeful Inspectoratului Naţional de Patrulare a anunţat că poliţiştii fac verificări.

„Serviciul Tehnologii Informaţionale şi Securitate Cibernetică a blocat aceste atacuri şi a asigurat ca sistemul să activeze fără devieri. Poliţia în comun cu STI a iniţiat o investigare a acestor atacuri şi le vom da ulterior o calificare juridică”, a precizat Marin Maxian.  Potrivit lui, scurtinul s-a încheiat fără incidente majore.

„Cele mai multe încălcări, după cum am zis şi anterior, au vizat comportamentul agresiv faţă de unii membri ai comisiilor, între simpatizanţi, deteriorarea buletinelor şi scoaterea acestora din secţiile de vot, prezenţa la vot în stare de ebrietate, dar şi turismul electoral. În toate aceste cazuri au fost întocmite procese-verbale şi urmează să le dăm o calificare juridică”, a adăugat Marin Maxian.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS