Republica Moldova: Sălile de jocuri de noroc ar putea fi interzise

Primarul Dorin Chirtoacă a cerut ca astfel de localuri să fie închise nu doar în Chișinău, ci în întreaga țară

Primarul din Chișinău a cerut direcției juridice din primărie să elaboreze un proiect de lege în acest sens, care să fie depus la Parlament.

Primarul orașului Chișinău, Dorin Chirtoacă spune că activitatea în sălile de jocuri de noroc e păbugoasă și nesănătoasă pentru societate. Mai ales că Primăria are acum de achitat amenzi de 1600 de euro, pentru că nu a eliberat autorizație de funcționare pentru mai multe astfel de săli de jocuri.

Apar săli de jocuri de noroc, de parcă am fi în Las Vegas, se plânge primarul. El a amintit că Republica Moldova e cel mai sărac stat din Europa și nu sunt bani pentru drumuri, pentru reparat școli sau grădinițe, însă autoritățile locale sunt obligate de instanță să achite despăgubiri pentru proprietarii sălilor de jocuri de noroc.

De aceea, astfel de localuri ar trebui închise. Să-și pună acasă aparate de joc! – le recomandă edilul celor care vizitează zilnic sălile de jocuri.

Primarul Dorin Chirtoacă a cerut ca astfel de localuri să fie închise nu doar în Chișinău, ci în întreaga țară. Propunerea sa vine la scurt timp după ce a solicitat ca proprietarii sălilor de jocuri de noroc să fie taxați anual cu un milion de lei, adică de 13 ori mai mult decât plăteau anterior.