Republica Moldova: Rezultate au fost INVERSATE în favoarea lui Igor Dodon în 3 secții. CEC: Operatorul era obosit

Rezultatele din două localități din Republica Moldova – Leușeni și Copceac – au fost inversate. Deși acolo câștigătoare a fost Maia Sandu, Comisia Electorală de la Chișinău l-a prezentat învingător pe Igor Dodon (foto: Maia Sandu, în prima conferință după alegeri, luni după-amiază).

Starea de tensiune este întreținută la Chișinău și de erorile autorităților. Comisia Electorală Centrală a prezentat rezultatele din Leușeni, raionul Hâncești, astfel: Iogor Dodon, 608 voturi iar Maia Sandu 158. Numai că, procesele verbale încheiate după încheierea votului arătau că rezultatul era exact invers: Maia Sandu câștigase 608 voturi și Igor Dodon 158.

Pentru localitatea Copceac, raionul Ștefan Vodă, Comisia Electorală anunța că Igor Dodon a acumulat aproape 70% din voturi iar Maia Sandu – 30 %. În procesul verbal situația era astfel: Maia Sandu avea 70 de procente și Igor Dodon 30.

Ulterior, site-ul UNIMEDIA a prezentat situația dintr-o secție din Nisporeni. Și de această dată rezultatele au fost în defavoarea Maiei Sandu. Deși Maia Sandu câștigase 80% din voturi iar Igor Dodon 20 de procente, rezultatele au fost prezentate invers.

Comisia Electorală de la Chișinău recunoaște erorile și transmite că un operator a introdus greșit datele, cel mai probabil din cauza oboselii, și anunță că procentele vor fi corectate în conformitate cu procesele verbale.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS