Confidenţialitate

Republica Moldova: Marian Lupu se retrage din cursa prezidențială: ”Este o decizie tactică”

Liderul Partidului Democrat din Moldova, Marian Lupu, se retrage din campania electorală. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă.

Marian Lupu spune că se retrage din cursa electorală pentru a crește șansele candidatului de dreapta cu cele mai mari șanse.

Ne aflăm în mijlocul unei conjucturi electorale importante. Obiectivul PDM nu este pur și simplu să câștige o întrecere electorală, ci să câștige un candidat pro-european. A existta o analiză care ne-a pus pe gânguri. Este vorba de modul în care am putea intra în turul doi. Candidatul PAS și PDM. Pornind de la un bazin electoral mai larg, candidatul PAS are șanse mai mari să câștige scrutinul electoral. Obiectivul PDM este ca scrutinul să fie câștigat de un candidat pro-european. Avem rezultate la limită. Pentru a avea o mai mare siguranță ca un candidat de dreapta să câștige alegerile, am decis să mă retrag din campania electorală”, a declarat Marian Lupu.

Este o retragere tactice ce are la bază obiectivul de a sprijini ajungerea în funcția de președinte a unui om care va continua proiectul european. Mesajul PDM pentru electorat este să sprijine un candidat de drepata cu cele mai mari șanse”, a adăugat Marian Lupu.

Vezi anunțul AICI

Anuntul vine in conditiile in care, recent, s-a anuntat ca Maia Sandu va fi candidata comuna a trei partide moldovenesti la scrutinul de duminica.

Maia Sandu va ajunge, probabil, in turul doi cu candidatul socialistilor, pro-rusul Igor Dodon.

In afara de Igor Dodon si Maia Sandu, in cursa a mai ramas, printre altii, si Iurie Leanca.  Acesta însă s-ar putea retrage miercuri după-amiază.