Confidenţialitate

Republica Moldova: Avocatul Poporului a demisionat | AUDIO

Natalia Moloșag a renunțat la funcție, după ce presa a semnalat că un asistent al acesteia este un fost condamnat pentru proxenetism.

În demisia înaintată Parlamentului de la Chișinău, Natalia Moloșag a explicat că a decis să renunțe la funcția de Avocat al Poporului pentru “a nu aduce denigrare imaginii instituției’’.

Presa a semnalat că asistentul său, Dumitru Godorog, fusese condamnat pentru proxenetism în 2017.

El a recunoscut în fața instanței că racolat tinere pentru a presta servicii sexuale în regim online. A primit o pedeapsă de 4 ani cu suspendarea condiționată a executării pe o perioadă de probațiune de 3 ani.

Cu o zi înainte să-și dea demisia, Avocatul Poporului a explicat că bărbatul respectiv nu era angajat al instituției, ci doar făcea voluntariat:

„Această persoană nu a fost implicată în activitățile de mandat ale Avocatului Poporului. Nu a avut acces la date cu caracter personal. A fost implicat strict ca personal tehnic, asigurându-mi atât deplasarea fizică, cât și protecția și integritatea.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Natalia Boloșag a precizat că Dumitru Godorog și-a ispășit pedeapsa și, în calitate de fost avocat al acestuia, și-a asumat să îl reîncadreze în societate.

Autor: Florentina Mihăiță

Citește și: Piața Victoriei, cu Ioana Ene Dogioiu: Invitată este președinta Republicii Moldova Maia Sandu | VIDEO