Confidenţialitate

Republica Moldova: 11 persoane, acuzate că ar fi vândut meciuri în cadrul unei rețele internaționale

11 persoane din Republica Moldova sunt cercetate de Centrul Național Anticorupție, sub acuzația că ar fi vândut meciuri în cadrul unei rețele internaționale.

4 suspecți au fost reținuți, marți, după o serie de percheziții, anunță Jurnal TV Chișinău.

Costul unui meci trucat în prima ligă a Republicii Moldova varia între 10.000 și 20.000 de euro, spun procurorii moldoveni.

Centrul Național Anticorupție și Interpol arată că, din 2017 încoace, mai mulți antrenori, fotbaliști și manageri ar fi aranjat meciuri pentru casele de pariuri din Asia și din Uniunea Europeană.

Numai din iulie și până acum, au fost trucate peste 20 de meciuri, iar cei implicați în aceste aranjamente ar fi avut un profit estimat la peste 600.000 de euro.

Au fost reținuți managerii și conducătorii a patru echipe de fotbal, care evoluează în Divizia Națională, Codru Lozova, Speranța Nisporeni, Dinamo-Auto Tiraspol și Sf. Gheorghe.

Printre suspecții reținuți se numără Sergiu Cotorobai, fostul vicepreședinte al Clubului de Fotbal „Speranța Nisporeni” și Iurie Osipenco, antrenorul principal. Președintele  clubului „Speranța Nisporeni”, Petru Efros a spus, pentru Jurnal TV Chișinău, că nu știe mai multe decât ce a scris presa.

Cercetat în libertate este actualul antrenor al echipei tiraspolene Dinamo-Auto.

Acțiunea anticorupție a fost organizată cu reprezentanţii EUROPOL și UEFA.

Suspecții riscă amenzi de până la 250.000 lei sau până la șase ani de închisoare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Iorgu Ianuși