Confidenţialitate

Republica Fantastică România: Un primar a tăiat finanţarea şcolii din cauza unui conflict cu directorul unităţii de învăţământ.

Un primar din judeţul Suceava a fost trimis în judecată pentru că a tăiat finanţarea şcolii din cauza unui conflict cu directorul unităţii de învăţământ.

Rezultatul? Profesorii n-au mai putut fi plătiţi şi, de asemenea, n-au mai putut fi cumpărate lemne pentru încălzirea claselor.

În clase învaţă, să ne amintim, copii.

Parchetul General anunţă că l-a trimis în judecată pentru abuz în serviciu pe Ilie Gherman, primar al comunei Slatina din judeţul Suceava pentru că, din cauza unui conflict personal cu directorul şcolii, a blocat finanţarea unităţii de învăţământ, care nu a mai putut nici să plătească profesorii, nici să cumpere lemne pentru iarna 2013-2014.

Despre ce bani vorbim? Salariile profesorilor pe două luni: 378.319 lei; lemne de foc: 66.038 de lei.

Primarul Gherman Ilie a aflat în toamna lui 2013 că a fost numit un nou director al Şcolii Gimnaziale Herla. Pentru că era în conflict personal cu acesta, a tăiat banii.

Mai mult, primarul le-a interzis subordonaţilor să primească şi să înregistreze corespondenţa cu Şcoala din Herla, ca să nu existe dovezi legale ale refuzului său.

Prejudiciul produs în cauză se cifrează la valoarea de 445.122 lei, mai notează sursa citată.

Dosarul a fost trimis pentru soluţionare la Judecătoria Fălticeni.

foto: b1.ro