Confidenţialitate

REPUBLICA FANTASTICĂ ROMÂNIA: Un pod din Buzău, inaugurat la un capăt de PNL și la celălalt, de PSD

Podul de la Vadu Pașii, peste râul Buzău, a fost inaugurat  cu două ceremonii separate, în ambele capete: într-o parte Consiliul Județean, condus de PSD, iar în cealaltă de primarul liberal al localității,  scrie publicația Șansa News.

Drept urmare, fiecare tabără a tăiat câte o panglică. Astfel, primii trei oameni din PSD Buzău s-au aliniat la capătul podului dinspre oraș, iar la capătul celălalt era primarul PNL de la Vadu Pașii, Gheorghe Firon, împreună cu susținătorii și localnicii.

De vină pentru existența a două ceremonii este directorul firmei care a construit podul:”Pentru că așa am gândit eu, deci nu a știut nimeni, până când a sosit domnul Neagu. Eu i-am dat să taie, dumnealui nu a dorit. Dincolo este Vadu Pașii, primarul este de la PNL și aici este PSD. Și este bine să-i împac. Eu nu am treabă nici cu unul, nici cu altul. Și i-am adus la mijlocul podului, am adus și preotul, tot inițiativa mea. Așa am vrut și așa s-a realizat”, a spus Victor Vasilescu, directorul general al SC Integral SA Buzău.

În plus, el nu și-a primit încă banii pentru lucrări.

„Costurile au fost de 26 de milioane de lei. Nu a fost plătită manopera de constructor. Suntem în litigiu acum, pe problema aceasta, cu Consiliul Județean. Eu am plătit 17 lei pe oră la muncitorii necalificați, iar în deviz am doar 5 lei. Cam vreo 4 milioane de lei ar trebui să mai primesc. E mult!”, a mai precizat Victor Vasilescu.

Legătura rutieră între Buzău şi Vadu Paşii este întreruptă de peste 16 ani, după ce podul vechi, realizat după planurile lui Anghel Saligny, a fost puternic avariat de viituri.

Sursa foto: Șansa News

Vlad, George și Luca au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea.  

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.