Confidenţialitate

Republica Fantastică România: Un învățător a bătut un elev până l-a învinețit pentru că nu știa tabla înmulțirii pe sărite | VIDEO

În județul Vaslui, la școala din Protopopești, un învățător și-a bătut cu bățul un elev de clasa a II-a până l-a învinețit.

Copilul n-a putut spune tabla înmulțirii pe sărite, așa că învățătorul l-a luat la bătaie în clasă, în fața colegilor. L-a bătut la palmă – câte numere n-a știut, atâtea lovituri. 

Părinții copilului sunt plecați la muncă în străinătate și bunicii au grijă de el.

„Copilul e în grija mea, eu răspund de el. Normal că i-am făcut poză și i-am trimis mamei lui să-l vadă. Ea lucrează în Franța și nu i-a venit să creadă, a zis că ea muncește prin străinătate ca să își poată da copilul la școală și profesorii îl bat!?”, a declarat bunica băiatului pentru Vremea Nouă.

Copilului îi e teamă acum să mai meargă la școală, evident. Aparent, nu e singurul caz, mai mulți copii, ba chiar și adulți din sat, care au trecut prin mâinile acestui zbir, susțin că au fost bătuți sever la vremea respectivă. 

S-a deschis un dosar penal împotriva învățătorului.

Dar în această istorie deplorabilă, care descrie primitivismul care încă mai domnește, neclintit, prin unele locuri din țara asta, a apărut o completare de-a dreptul sinistră. 

Un primar local a simțit nevoia să sară din păpușoi cu o declarație de lumea a treia și secol al-XIX-lea.

“Nu-l cunosc pe acest cadru didactic, dar dacă l-aș vedea, i-aș strânge mâna”, a spus ărimarul din comuna Șuletea, Ciprian Tamaș.

Șuletea este o altă comună din Vaslui.

Acest personaj a mai declarat pentru BZI: “Mie mi se pare normal. Personal, eu am fost la școală la băiețelul meu, e în clasa a șasea, la ședința cu părinții și am spus că sunt total de acord atunci când iese din cadrul normal al activităților școlare, să fie pedepsit cum am fost și eu, la palmă, la fund, să-l tragă de perciuni.”

Tamaș a candidat, inițial, din partea PC, apoi a fãcut o haltă la PDL, după care a venit la PNL. Apoi a făcut un salt la ALDE ai lui Tãriceanu, ca mai apoi să treacă la PSD.

Matinalii Vlad, George și Luca au discutat despre acest subiect în Deșteptarea.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTune.

Foto: shutterstock.com