Confidenţialitate

Republica Fantastică România: Un blat istoric în campionatul U19 din Dâmbovița | VIDEO

“Luptă mare pentru primul loc. După 15 meciuri, în clasament conduce echipa Străjerii Târgoviște 1396, cu 15 meciuri jucate, 14 victorii și un egal, 43 de puncte și un golaveraj de… 137 la 5.

Din urmă, tare pe turnantă, ACS Urban Titu, 14 meciuri, 13 victorii și un egal, cu 127 de goluri marcate și 5 primite.

Și vine ziua meciului pentru Urban Titu, acasă la ACS Progresul Mătăsaru, pe stadionul cu 50 de locuri din comuna Mătăsaru, sat Poronica. Iar Urban Titu bate cu… 50 la 0.

De unde un scandal monstru, pentru că Străjerii și-au văzut periclitat titlul, din cauza diferenței de golaveraj care, subit, s-a răsturnat în favoarea rivalilor de la Urban Titu.

Nu-i vorbă că și Străjerii au avut meciuri pe care le-au câștigat cu 20-0, dar 20, nu 50, un pic de moderație.

A început o anchetă la fața locului, s-au luat diverse măsuri de sancționare – în sensul că s-au anulat niște invitații de participare la niște cupe locale, dar asta e, deocamdată nu avem informații că s-ar fi anulat rezultatul.

Complicat, ce faci când e o asemenea situație și nu ai probe beton? Unii cer să fie sancțiuni blânde, că e vorba doar de copii – e campionat U19 – dar uite că așa începe corupția, căderea morală, mizeria, și dup-aia ne mirăm că n-avem (nici) fotbal.

Și nu c-ar fi ceva nou ce s-a întâmplat acum cu meciul acesta din Liga a 4-a Juniori s-a mai întâmplat, la alte proporții, în fotbalul nostru.

Și cine nu putea lipsi din poveste? Mitică Dragomir și autodenunțul său de acum ceva timp, prin anii 90, privind modul fraudulos și comic în care a promovat echipa lui Ceaușescu, FC Scornicești”, au discutat matinalii Vlad, George și Luca în Deșteptarea.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.