Republica Fantastică România: Primăria Timişoara a dat 30 de mii de euro pe două maşinuţe electrice pe care nu le poate folosi

Primăria Timişoara a cumpărat două maşinuţe electrice din Ungaria, pentru plimbarea ştabilor şi a turiştilor prin oraş.

Au costat 30.000 de euro şi nu pot fi folosite. De ce? Nu pot fi înmatriculate!

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Toamna trecută, la livrarea minibusurilor, primarul Nicolae Robu declara aşa: „Sunt convins că vor fi foarte apreciate pentru că se poate face turul oraşului. Sunt descoperite să se poată simţi oraşul mai bine”.

După ce a stabilit şi traseul pe care turiştii vor „savura” oraşul, primarul a organizat, alături de presă, un tur al oraşului salutându-i pe timişoreni din noile mijloace de transport care făceau senzaţie pe străzile Timişoarei.

Dar, de mai bine de jumătate de an, maşinuţele electrice produse în China şi asamblate în Ungaria, sunt ţinute, însă, pe dreapta pentru că primăria nu le poate înmatricula.

„RAR-ul spune că nu se pot înmatricula pentru că nu au procedură. Ministerul Transporturilor ne-a trimis la RAR, iar pentru a putea circula pe drumurile publice trebuie făcută omologarea, la Astra Arad, care e în insolvenţă”, a declarat city-managerul oraşului, Sorin Drăgoi, care gestionează acest proiect.

La rândul său, primarul Nicolae Robu spune că toată această situaţie este absurdă.

„Este o problemă de neînţeles. Este ridicol. Aceste autovehicule sunt cumpărate dintr-o ţară a Uniunii Europene. Ele trebuie expertizate şi omologate. Am cerut să facem şi asta, deşi este absurd. Sunt cumpărate dintr-o ţară a Uniunii Europene ca să circule, nu să se ţină la expoziţie”, a declarat primarul Nicolae Robu pentru debanat.ro.

foto: adevarul.ro