Confidenţialitate

REPUBLICA FANTASTICĂ ROMÂNIA: Primăria Constanța vrea să cumpere coșuri de gunoi de 700 de euro bucata

Achiziții scumpe la Primăria Constanța, care vrea să cumpere coșuri de gunoi în oraș cu 700 euro bucata, adică aproape 3500 de lei.

E vorba de 400 de coșuri de gunoi pentru 1,4 milioane de lei – adică  350.000 de euro din banii constănțenilor, scrie Dobrogea TV.

Potrivit anunțului din SICAP, la nivelul Municipiului Constanța s-a identificat necesitatea unor coșuri de gunoi de capacitate mare pentru amplasarea acestora în zone cu afluență mare de public, respectiv zonele din proximitatea piețelor agroalimentare, piațete publice, zone de promenadă, zone de agrement.

Acestea trebuie să aibă următoarele dimensiuni: înălțime 1,2 metri, lățime 60 de cm, volum 130 de litri, capacitate efectivă 110 litri.

Coșurile de gunoi trebuie “să fie confecționate din polietilenă rezistentă la șocuri mecanice, să nu ruginească, să nu necesite vopsire, să aibă pereții dublii pentru durabilitate și rigiditate, să aibă scrumiere sau sistem de închidere.”

Pe cel mai mare magazin online din România, se găsesc la vânzare peste 2000 de modele de la peste 200 de furnizori. Din cele de capacitate mare, sunt cele mai scumpe sunt  unele de 1.100 de litri, care costă 1.400 de lei. 

La 130 de litri, prețurile nu sar de 500 de lei. Mai există însă niște coșuri de gunoi de inox, de 115 litri, costă 1000 de lei. Cele pe care vrea să le cumpere primăria Constanța sunt 3500 de lei.

Cele mai scumpe coșuri de gunoi de pe magazinul online sunt unele din inox, care costă aproape 2.500 de lei.

Vlad, George și Luca au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Discuția din Deșteptarea i-a determinat pe ascultători să ne dea și alte exemple de achiziții publice scumpe, cum ar fi tomberoanele inteligente de la Iași, care au costat mii de euro.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.