Confidenţialitate

REPUBLICA FANTASTICĂ ROMÂNIA: La Vaslui, pista de atletism de pe Stadionul Municipal a fost lungită cu 11 metri după modernizare

Primăria Vaslui a investit 1,5 milioane de lei în lucrările de reabilitare și modernizare a Stadionului Municipal. Banii au fost alocați acum un an și trei luni prin hotărâre de consiliu local, iar acum Stadionul Municipal Vaslui are una dintre cele mai moderne piste de alergare din regiunea Moldovei.

Problema este că nu poate găzdui nicio competiție, scrie Vremea Nouă. Și asta pentru că suprafața este neconformă, având o lungime de 411 metri în loc de 400 de metri. 

“Materialele folosite sunt de calitate superioară, pista a fost turnată profesionist, fără să rețină apă atunci când plouă. Din păcate, nimeni nu a ținut cont că e mai lungă decât trebuie. S-au investit bani foarte mulți pe un obiectiv care nu își va atinge scopul, acela de a găzdui competiții oficiale. Pista poate fi folosită doar pentru sportul de masă, iar pentru cel de performanță se pot face doar antrenamente”, a declarat unul dintre profesorii de atletism din oraș.  

Lungimea pistei de atletism a Stadionului Municipal a fost modificată pe vremea când Vasluiul avea echipa de fotbal în liga I, iar la arenă s-au făcut lucrări de modernizare a suprafeței de joc. Au fost scoase sectorul de aruncat greutăti, groapa de lungime și groapa de obstacole. Astfel, s-a mărit dreptunghiul verde, iar asta a însemnat automat și mai mulți metri la suprafața de alergare, care a crescut de la 400 de metri la 411 metri.

În toți acești ani, profesorii de atletism s-au adaptat situației, chiar dacă nu le-a fost deloc ușor.

“Când lucrăm la antrenamente, tot timpul dăm înapoi linia de finish. La o tură de 800 de metri, spre exemplu, pentru sportivul de pe culoarul 1, dăm înapoi linia cu 22 de metri. La 1200 de metri dăm 33 de metri înapoi și tot așa. Probleme sunt și cu groapa de nisip a cărei pistă este foarte scurtă. În mod normal, pentru proba de triplu-salt, ea trebuia să fie cu 10-12 metri mai lungă. S-au investit bani frumoși în această pistă, dar fără cap, fără ca cineva din Primărie să stea de vorbă cu persoane care se pricep.”, au declarat doi profesori de atletism din oraș.

În plus, stadionul nu ar fi omologat nici pentru a găzdui meciuri din Liga a III-a. Omologarea fusese cerută de Sporting Juniorul Vaslui, echipă care din cauza problemelor financiare nu se știe dacă va mai reprezenta orașul, sezonul viitor, în eșalonul al treilea fotbalistic.

Sursa foto: Vremea Nouă

Vlad, George și Luca au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.