Confidenţialitate

REPUBLICA FANTASTICĂ ROMÂNIA: Cum fentează restaurantele din hoteluri legea pentru a primi clienți în pandemie

Dacă fentarea legilor ar fi fost sport olimpic, noi am fi primit medaliile prin poștă, fără să trebuiască să ne prezentăm, măcar. 

După ce în București (și nu numai) incidența cumulată la două săptămâni a depășit 3 la mia de locuitori, autoritățile au decis interzicerea activității la interior a restaurantelor și cafenelelor. 

Cu o excepție! În Hotărârea Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență din 7 martie scrie așa:

“Se interzice activitatea restaurantelor și cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, cu excepția deservirii persoanelor cazate în interiorul acestor unități.”

Scrie undeva că trebuie să te cazezi peste noapte ca să mănânci o ciorbă? Nu! Prin urmare, mai multe hoteluri din București care au și restaurante au găsit o variantă legală prin care să profite de această portiță legală. 

Ascultați o discuție purtată de Victor Marin cu reprezentantul unui hotel din București:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

În București, și nu numai, sunt mai multe hoteluri care și-au acest mod de lucru și spun sursele Europa FM, practica durează cel puțin din toamna anului trecut. Avocații cu care am vorbit consideră că, atâta vreme cât în Hotărârile Comitetelor pentru Situații de Urgență nu se menționează o durată minimă a cazării, practica pe care v-am prezentat-o ar fi legală. Desigur, câtă vreme se respectă celelalte măsuri sanitare și nu sunt cazați simultan mai mulți clienți decât are capacitate de cazare hotelul respectiv.