Confidenţialitate

REPUBLICA FANTASTICĂ ROMÂNIA: Coșuri de gunoi de peste un milion de lei, montate în Constanța în zone unde existau deja alte coșuri

UPDATE: Primăria Constanța face următoarele precizări: “Fotografiile pe care le-ati comentat sunt vechi si nu mai reprezinta realitatea. Intr-adevar, pentru o perioada scurta, in teren au fost atat cosurile noi cat si cele vechi. Nu le puteam ridica pe cele vechi pana nu le amplasam si montam pe cele noi, iar furnizorul celor noi, nu avea in contract ridicarea celor vechi, asadar nu se putea face concomitent. Cosurile vechi au fost ridicate intre timp de echipele de salubrizare. Aceste cosuri aveau o cuva metalica ce a ruginit, din acest motiv au fost inlocuite. Ele au fost ridicate din teren si vor fi reconditionate pentru a fi amplasate in zone unde nu sunt cosuri. Cele noi sunt rezistente la mediul salin din oras, sunt amplasate in zone intens circulate precum piete, zone de promenada. In plus, cum v-am semnalat anterior, sunt rezistente si la vandalizare. Achizitia cosurilor noi s-a facut prin SEAP si a fost publicata in Jurnalul European astfel incat sa poata participa orice furnizor din UE. Modalitatea de atribuire a fost pretul cel mai mic.”

 

Primăria Constanța a început amplasarea celor 400 de coșuri de gunoi pe care a dat 1,2 milioane de lei. Un singur coș a costat 3.000 de lei. 

Potrivit Adevărul, acestea au fost montate fără nicio logică în oraș şi în staţiunea Mamaia, spre nemulţumirea locuitorilor. 

Astfel,  în Piaţa Ovidiu din Constanţa,  au fost puse zeci de coşuri de gunoi chiar lângă cele existente deja. Drept urmare, pe o alee de 30 de metri, sunt cinci coşuri de gunoi (două vechi şi trei noi). 

Şi în staţiunea Mamaia au fost instalate recent mai multe coșuri de gunoi din lotul pe care primăria a plătit 1,2 milioane de lei. Și în acest caz, acestea au fost puse chiar lângă cele existente, din beton, care, spun oamenii, nu dădeau semne că trebuie înlocuite. 

În replică, primăria Constanța spune că „este o situaţie provizorie, coşurile vechi vor fi ridicate, verificate, reparate unde este cazul şi se poate, multe sunt sparte sau au cuva metalică ruginită în partea inferioară, multe chiar nu mai au fund. Coşurile de capacitate mare se amplasează în zonele intens circulate, cele mici care pot fi refolosite, vor fi reamplasate pe alei unde nu erau coşuri”.

Sursa foto: Facebook/The News Constanța

Vlad, George și Luca au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.