Republica Fantastică România: Aceasta este ţara în care oamenii pe care-i alegem aleg să plece din ţară când au nevoie de medic

Victor Ponta era convocat ieri la DNA, dar nu s-a prezentat. De ce? Este în Turcia. Ce face în Turcia? Se operează la un genunchi.

“Vicepremierul Gabriel Oprea, ministru de Interne, va prelua temporar atributiile premierului Victor Ponta privind conducerea operativa a activitatii Guvernului, se arata intr-o decizie a prim-ministrului publicata luni dupa-amiaza in Monitorul Oficial, partea I, nr. 425. Oprea il va inlocui pe Ponta la Palatul Victoria incepand de marti si pana vineri inclusiv.”

La finele lunii mai, surse apropiate premierului Victor Ponta au declarat agentiei MEDIAFAX ca acesta s-a accidentat usor, intr-o zi de duminica, fiind lovit la piciorul stang in timpul unui meci de baschet, medicii recomandandu-i atunci sa evite deplasarile lungi pe jos, pentru un interval de 24-48 de ore.

Premierul este urmărit penal de procurorii anticorupţie pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală în formă continuată și spălare de bani, în calitate de avocat (reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat “Ponta Victor-Viorel”).

Iată că pleacă acum să se opereze în străinătate. De ce? Spitalele din România n-or fi bune sau ce?

În 2006, fostul preşedinte Traian Băsescu a fost operat de hernie de disc la o clinică din Viena. El a ales o clinică din străinătate, după ce a fost evaluat la un spital din Capitală.

„A fost 18.000 de euro costul operaţiei, din care 12.000 au revenit medicului. O operație de o oră și jumătate, probabil destul de grea”, spunea fostul președinte într-o emisiune televizată.

Fostul preşedinte Ion Iliescu a avut și el încredere în medicii din străinătate. Acesta s-a tratat în 1996 în Israel pentru o afecţiune dermatologică. 11 ani mai târziu a mers la Paris pentru o intervenţie la inimă.

Şi fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a ales un spital din străinătate când s-a pus problema unei operaţii. La finalul lui 2006, după ce a derapat cu motocicleta pe un drum naţional, Călin Popescu Tăriceanu a avut nevoie de o intervenţie chirurgicală la genunchi. A mers pentru asta la un spital din Franţa. Medicii de acolo i-au refăcut ligamentele de la piciorul stâng. Fostul prim-ministru nu a dat informaţii despre costul operaţiei.

Un alt fost premier care a optat pentru clinicile din străinătate este Adrian Năstase. El s-a tratat, în 2003, în Germania, unde a fost operat la glanda tiroidă. Iar în acest an, în luna martie, Adrian Năstase a ales medicii din Franţa pentru o intervenţie pe inimă. Aceştia i-au montat un stent.