Confidenţialitate

REPUBLICA FANTASTICĂ ROMÂNIA: Canalizarea făcută cu fonduri europene într-un sat din Gorj a fost furată

Rețeaua de canalizare din satul gorjean Bobaia, care aparţine de comuna Aninoasa, a fost construită acum 7 ani cu fonduri europene. A costat 300.000 de euro, însă de atunci nimeni nu s-a racordat la sistemul de canalizare. 

În plus, de câţiva ani sistemul nu mai funcționează, pentru că, între timp, a fost descoperit de hoți.

„S-au furat două motoare, camerele de supraveghere video cu sistem cu tot de la staţia de epurare şi capacele de la mai multe guri de canalizare. Au fost rupte uşile şi a fost furat sistemul cu camerele cu tot. Nu a fost racordată nicio locuinţă din sat, pentru că nu au existat solicitări. Nu puteam să-i obligăm pe oameni să se racordeze. Motivul este legat probabil de banii pe care ar fi trebuit să-i plătească pentru acest nou serviciu“, a declarat pentru Adevărul primarul localităţii Aninoasa, Ilie Petroi.

Reprezentanţii Primăriei Aninoasa au chemat poliţia după fiecare furt, dar nimeni nu a fost prins.

Și pentru că nu funcţionează sistemul de canalizare, când plouă, apa se strânge în cămine şi există pericolul să se reverse pe drumurile din localitate.

Primarul Ilie Pietroi spune, însă, că vrea să aloce bani din bugetul pe acest an pentru a reface sistemul de canalizare din sat. 

Sursa foto: Adevărul

Vlad, George și Luca au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.