Eurovision 2016: Reprezentantul României va fi desemnat prin votul publicului

Selecţia naţională a concursului Eurovision 2016 se va realiza prin două show-uri, transmise în direct de TVR, pe 4 şi 6 martie, iar reprezentantul României va fi desemnat, în premieră, prin votul publicului, informează Televiziunea Română.

Înscrierile pentru selecţia naţională a concursului Eurovision 2016 vor începe luni.

În semifinală vor intra 12 piese, dintre care şase vor ajunge în finală. Patru piese vor fi alese de un juriu de specialitate, iar două de către public, prin televot.

Pentru prima dată în istoria participării României la Eurovision, câştigătorul selecţiei naţionale va fi desemnat exclusiv de public, prin televot.

Concursul Eurovision 2016 va avea loc la Stockholm, capitala Suediei, având semifinalele pe 10 şi 12 mai şi finala pe 14 mai. În competiţie s-au înscris 43 de ţări, cu trei mai multe decât la ediţia precedentă.

Prima ediţie a concursului Eurovision avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, timp de 60 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume.

Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion sau Johnny Logan.

România a urcat de două ori pe locul al treilea în acest concurs, prima dată în 2005 cu Luminiţa Anghel & Sistem, iar apoi în 2007 cu Paula Seling şi Ovi. Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision, 172 de puncte, este “Tornero”, compusă de Eduard Cîrcotă şi interpretată de Mihai Trăistariu, care a reprezentat România în 2006, clasându-se pe locul patru.

Anul trecut, România a fost reprezentată de trupa Voltaj cu piesa “De la capăt”, care a ocupat locul al 15-lea în finala de la Viena, Austria.
Articole Similare