Reprezentantii Fundatiei ”Evaluare prin Educatie” anchetati de politisti

Reprezentanţii fundației care organizează cunoscutul concurs școlar ‘Evaluare în educație’sunt bănuiți că și-au însuşit taxele de participare la acest concurs organizat la mai multe materii şi că nu și-au plătit impozitele.

Prejudiciul produs prin delapidare şi evaziune fiscală este estimat la peste 9 milioane de lei, potrivit unor surse din Poliţie.

Potrivit probelor polițiștilor, în perioada 2008-2013, suspecții și-au însușit taxele de participare la concursurile școlare organizate și au evitat plata taxelor către stat.

Pentru a scăpa de plata impozitelor, reprezentanții fundației au înregistrat în contabilitate cheltuieli fictive.

Anchetatorii suspectează că prejudiciul produs în urma infracţiunii de delapidare se ridică la aproximativ 7,6 milioane de lei.

De asemenea, prin ascunderea sursei impozabile şi înregistrarea achiziţiilor fictive s-ar fi produs un prejudiciu bugetului de stat de aproximativ 1,7 milioane de lei.

La concursul ‘Evaluare în educație’, pot participa elevii din clasele I-VIII, dar și cei ai clasei pregătitoare. Testele sunt organizate pentru disciplinele Limba română, Matematică, Engleză, Fizică și Informatică, iar taxa de participare este de 20 de lei.

Fundația ‘Evaluare în Educație’ a primit doar un acord scris din partea ministerului pentru a organiza concursul, însă nu a fost inclusă și pe lista testărilor avizate.