Confidenţialitate

Reprezentanţa Comisiei Europene îi răspunde lui L. Dragnea: ”Nu facem comentarii despre comentarii”

Comisia Europeană nu face comentarii despre comentarii, dar urmăreşte îndeaproape procesul parlamentar şi modificările la legile Justiţiei, se arată într-un răspuns al reprezentanţei Comisiei Europene, după ce Liviu Dragnea a acuzat instituţia că dezinformează.

Comisia Europeană nu face comentarii despre comentarii. Mai mult, ca un context general, Comisia a urmărit îndeaproape procesul parlamentar din România şi evoluţia discuţiilor legate de modificările legilor din domeniul justiţiei de-a lungul a mai multor luni. Suntem foarte bine informaţi privind acest proces, mizele aflate în joc precum şi potenţialele riscuri. Suntem frecvent în contact cu Guvernul şi Parlamentul României, precum şi cu sistemul judiciar şi societatea civilă, în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare.Puteţi atribui acest răspuns Comisiei Europene”, se arată într-un răspuns, transmis MEDIAFAX, al reprezentanţei Comisiei Euroepen la Bucureşti.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a acuzat, luni, delegaţia Comisiei Europene din România de faptul că ar fi transmis informaţii false la Bruxelles referitoare la acţiunea Guvernului Dăncilă privind legile din sistemul judiciar.

„Cum e posibil ca delegaţia Comisiei Europene din România să transmită informaţii false? Transmise la toţi comisarii europeni?”, a adăugat Dragnea, care a lecturat de pe o fişă următorul text: „Din declaraţiile recente ale noului premier – şi asta era cu o zi înainte de 24 ianuarie, doamna Dăncilă nu făcuse niciun fel de declaraţii, a evitat presa – Viorica Dăncilă rezultă că în timpul mandatului său Guvernul va solicita rapiditate în ceea ce priveşte atât adoptarea legilor Justiţiei – care sunt adoptate – cât şi o versiune revizuită a Codului penal şi de procedură penală”, a spus Liviu Dragnea, la Antena 3.