Confidenţialitate

REPORTAJ: Primăria Capitalei a început amplasarea statuii Prinţului Rainier al III-lea de Monaco în Parcul Circului. Locuitorii sunt revoltați.

A fost protest marți aseară în Parcul Circului din sectorul 2.

Locuitorii din zonă s-au declarat revoltați pentru că Primăria Capitalei a început lucrările de amplasare a statuii Prinţului Rainier al III-lea de Monaco în parc.

Totul a început marți dimineața, când câțiva locuitori din zonă, membri ai grupului de inițiativă civică Lacul Tei, au observat cum o bună bucată a peluzei din Parcul Circului este transformată în șantier. Aceștia i-au întrebat atunci pe muncitori ce se întâmplă, deoarece nu era afișat niciun panou de autorizație de construcție. Însă, nu au primit niciun răspuns. Mai mult aceștia susțin că au fost agresați verbal și fizic.

Oamenii sunt nemulțumiți de amplasarea statuilor, de faptul ca Primaria Capitalei nu a facut consultare publica pentru acestea, dar și de banii alocați proiectului. Ansamblul este compus din statuia Prinţului Rainier, 7  statui din bronz ce reprezintă numere de circ în mărime naturală, dar si o arena-soclu, un element decorativ circular cu diametrul de 14 metri, pe care se vor fixa cele sapte elemente figurative. Prețul lor se ridică la  8,5 milioane de lei.

În semn de protest, copiii au scris mesaje pe care le-au agățat de gardul șantierului.

Proiectul statuii Printului Rainier de Monaco a fost aprobat de primăria Capitalei inca din 2011, cand primar era Sorin Oprescu. Potrvit Primăriei Capitalei, lucrările se vor desfăşura în perioada 22 august și 15 septembrie, iar locul amplasamentului a fost decis după consultări între Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic, reprezentanţi diplomatici ai Principatului de Monaco şi cu avizul Directorului Circului Globus.

În replică, reprezentații primăriei au declarat presei că spatiul verde nu este afectat si au obtinut toate avizele necesare.

Asculați mai jos, un reportaj realizat de Ana Stoian.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.