Confidenţialitate

Reprezentanții industriei Horeca salută obligativitatea prezentării unui certificat ”verde” la intrarea în localuri | AUDIO

Obligația de a prezenta un certificat verde la intrarea în restaurant este o măsură bună- susțin resprezentanți ai industriei Horeca.

În acest fel, nu mai există presiunea că oricând autoritățile ar putea să le restrângă activitatea, spune managerul unui restaurant din Capitală, Gabriel Grigore:

”Eu cred că toată populația ar trebui să fie vaccinată, astfel încât să protejeze pe ei și pe ceilalți din jur, astfel încât și industria Horeca să poată funcționa în condiții cât de cât optime, să nu mai avem aceste fluctuații pe care le-am avut anul trecut, în care am fost foarte constrânși de inactivitate.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Gabriel Grigore explică cum funcționează acest sistem în multe state europene:

”În Anglia, de exemplu, intram în restaurant, putea să ni se ceară certificatul la intrare sau când mă așezam la masă, când venea ospătarul. Nu îl scana, dar putea să îl verifice și pe telefonul mobil cu codul QR.

Cum poate verifica cu telefonul mobil?

Deschizi camera foto, scanează codul QR și te duce direct pe linkul certificat-covid.ro. Eu am verificat asta și când mi-am tipărit certificatul de vaccinare”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sonia Teodoriu