Confidenţialitate

Renunţăm la reducerile de taxe anunţate sau riscăm şi suntem de acord cu ele?

Abia de acum încep adevăratele dezbateri pentru noul Cod Fiscal, aprobat deje de Guvern și trimis Parlamentului spre discuție și aprobare,, proeictul a trecut prin filtrul specialiștilor de la Consiliul Fiscal.

Acesta a avut o opinie radical diferită decât ministerul de Finanțe și a calculat că, într-adevăr reducerile de TVA, accize, contribuții dar și impozitul pe dividende ar stimula economia și ar aduce statului din asta un plus de 28 de miliarde de lei în următiorii patru ani daar…. daar, pentru ca bugetul să suporte măsurile ar fi nevoie nu de 28 de miliarde ci de 100 de miliarde…

Ionuț  Dumitru, președintele Consiului Fiscal chiar s-a declarat sceptic în legătură cu rezultatele genului acesta de campanii de combatere a evaziunii fiscale, ele aduc la buget câte milioane, poate zeci de milioane în plus, de aproape 70 de miliarde de lei.

Așa că cei de la Consiliul Fiscal au dat aviz negativ propunerilor de reduceri de taxe plecate de la guvern, ba chiar, avertismentul acestora este că statul fie nu-și va mai putea onora obligațiile de plată, fie se va duce cu deficitul în bălării, ceea ce va crește dobânzile și va atrage eventuale sancțiuni de la UE.

Încerc să rămân cu această discuție de astăzi în sfera interesului manifestat pentru camapania Fiscului de combatere a evaziunii fiscale și vă întreb ce e de facut? Renunţăm la reducerile de taxe anuntate si lasam lucrurile sa mearga la fel inainte, dar cel puţin statul poate plati la timp pensiile şi aşa de mizerie ale parintilor nostri, sau, din contră, riscam reducerile de taxe caci poate ar exista o sansa ca statul sa recupereze din bani si sa diminueze semnificativ evaziunea fiscală[soundcloud width=”500″ height=”100″ id=”https://soundcloud.com/europafmromania/romania-in-direct-renuntam-la-reducerile-de-taxe-sau-riscam-si-suntem-de-acord-cu-ele-31-03-2015?in=europafmromania/sets/rom-nia-n-direct”]?