Renumitul scriitor columbian Gabriel Garcia Marquez a fost spitalizat

Considerat de mulți drept cel mai mare scriitor în viață, Marquez a fost internat într-un spital din Ciudad de Mexico din cauza unei infecții urinare.

La 87 de ani, autorul celebrului ‘Un veac de singurătate’ a fost internat într-un spital din Ciudad de Mexico, unde i se administrează un tratament cu antibiotice. Potrivit ministrului mexican al Sănătății, citat de Reuters, scriitorul răspunde bine la tratament.

Gabriel Garcia Marquez trăieşte în Ciudad de Mexico de câteva decenii. În ultimii ani, nu a mai apărut deloc în public. În urmă cu doi ani, fratele lui anunțA că scriitorul suferă de demență.

Născut pe 6 martie 1927, în localitatea columbiană Aracataca, Gabriel Garcia Marquez este una dintre personalitățile cele mai importante și influente ale literaturii universale. Cel mai popular roman al său este ‘Un veac de singurătate’. Foarte cunoscute sunt şi ‘Toamna patriarhului’, ‘Cronica unei morți anunțate’, ‘Generalul în labirintul său’ și ‘Dragostea în vremea holerei’.

În 1982 a fost distins cu premiul Nobel pentru literatură. Discursul ținut atunci, la Stockolm, intitulat ‘Singurătatea Americii Latine’, este unul dintre cele mai frumoase din istoria acestui premiu.