Remember Frank Sinatra, în Deşteptarea

Vineri, 12 decembrie, Frank Sinatra a fost vedeta rubricii ‘Născut de Ziua lui’.

Vlad Petreanu şi George Zafiu i-au provocat vineri pe ascultătorii emisiunii Deşteptarea, de la Europa FM, să-i ghicească numele lui Francis Albert ‘Frank’ Sinatra dintr-un portret schiţat în câteva minute:

‘Oamenii au fost purtați către Lună de navete spațiale și, înaintea navetelor, de muzica celui născut astăzi.

Vorbim de cel care a făcut parte din grupul The Rat Pack. Adică de cel ce a purtat de-a lungul vieții porecla The Chairman of the Board, de cel trecut in buletin Francis Albert si considerat, pe bună dreptate, unul dintre cei mai iubiți artiști ai secolului trecut.

Mai mult, eroul nostru de astăzi a fost sursa de inspiratie pentru producatorii filmului The Godfather, pentru conceperea rolului lui Johnny Fontaine.

Acum nu stim ce-i mai usor: sa-I zici numele sau sa-i fredonezi piesele Strangers in the night sau My way.

Se spune despre eroul nostru că in tinerețe a fost arestat după ce a fost acuzat de o fostă iubită de ‘false promisiuni’ La acest capitol, al promisiunilor din dragoste, a stat destul de bine căci a fost căsătorit de 4 ori.

Doriti indicii suplimentare? A fost talentat și ca actor. A primit premiul Oscar pentru cel mai bun rol secundar in filmul: From here to Eternity.

Tot el a apărut alaturi de marii săi colegi de breasla: Dean Martin, Sammy Davis Jr., Peter Lawford si Joey Bishop in producția Ocean’s 11 din 1960.

Pe piatra sa funerară este gravat un epitaf: Ce e mai bun de-abia de-acum urmează, The Best is Yet to Come fiind și numele ultimului hit cântat pe scenă de The Voice’.

Născut în 1915, Frank Sinatra a realizat peste 1.400 de înregistrări muzicale şi a jucat în 58 de filme. Artistul american este considerat unul dintre cei mai buni cântăreţi ai tuturor timpurilor. Printre hiturile sale se numără cântece celebre, precum ‘Strangers in the Night’, ‘My Way’, ‘Imaginations’, ‘The One I love’, ‘Fools Rush In’, ‘I’ll never Smile Again’, ‘I’ll Be Seeing You’.